Restaurant Self-service a L’Hospitalet

ARQUITECTE: Xavier Llagostera, ENGINYER: Pedro Triviño
LLOC: c/ Salvador Espriu 45-5. Hospitalet, Barcelona
TIPOLOGIA: Restaurant Self-service per empresa
CLIENT: Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya

El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació,(CTTI) de la Generalitat de Catalunya, fins l’any 2010 estava ocupant unes oficines al Passeig de Gràcia de Barcelona. Per la quantitat dels imports de lloguer, va decidir de cercar un edifici d’oficines en venda. Va trobar un al carrer Salvador Espriu, carrer que pertany a l’Hospitalet de Llobregat Edifici que està molt a prop de la plaça Europa y de la gran botiga IKEA.

Els treballadors del CTTI es van queixar del canvi. Abans era molt fàcil d’ rribar a les antigues oficines amb transport públic i a més a més gaudien d’una extensa oferta comercial. Ara tot ha canviat: per arribar a les noves oficines s’han d’agafar diferents transports públics i a més a més per dinar o anar a comprar quelcom es quasi impossible.

Per tant, en el nou edifici d’oficines es deuria instal·lar un restaurant self-service per l’ús de l’empresa. També pot accedir públic exterior. Es va destinar quasi la meitat de la planta baixa per aquest us. El nou edifici estava compost per planta baixa i tres plantes tipus. A més a més de tres plantes soterrani destinades a sales de reunions, aparcament i instal·lacions informàtiques. Les tres plantes tipus estaven destinades a oficines. En general en aquestes tres plantes es trobaven sales diàfanes amb oficines obertes i despatxos tancat. La primera planta soterrani es va destinar a sales de reunions i equips informàtics.

A la planta baixa, apart delrestaurant self-service, es trobava la recepció, un petit auditori, més sales de visites, sales de manteniment i de vigilància, vestuaris i uns banys generals.

El restaurant es dividiria en tres parts: una part la cuina, de 145 metres2, un altre part el self-service, de 100 metres2 i la tercera part, el menjador, de 215 metres2. La superfície total de l’ actuació seria de 460 metres2. La zona del menjador es trobava al costat de la recepció i és una sala diàfana amb molta il·luminació a través de la seva façana de vidre. El self-service seria el volum més important i serviria d’articulació entre a cuina i el menjador. També seria un espai amb molta il·luminació ja que dóna a la façana lateral, també de vidre. Per últim, la cuina s’ubicaria en la part posterior de l’edifici. A més a més no necessita llum natural.

La cuina té tres accessos. Un des d’el self-service, un altre des de la façana lateral, que s’utilitza per entrar matèria prima i el últim es un accés que es produeix per un passadís col·locat en la part posterior de l’edifici. La cuina té vàries zones de diferents usos. El principal s la cuina pròpiament dita, de 24 metres2, després es troben els magatzems de matèria prima, les neveres i congeladors, la sala de preparacions en fred, la sala de rentat de vaixella, una sala de rentat de casseroles, una sala d’escombraries i uns vestuaris pel personal. En la cuina en general existeix unes instal·lacions d’extracció de fums molt important. A més a més de la ventilació dels espais com els vestuaris.


Restaurant Self-service a L’Hospitalet Restaurant Self-service a L’Hospitalet Restaurant Self-service a L’Hospitalet Restaurant Self-service a L’Hospitalet Restaurant Self-service a L’Hospitalet Restaurant Self-service a L’Hospitalet Restaurant Self-service a L’Hospitalet
loading..