Casa Tamayo

ARQUITECTE: Xavier Llagostera
LLOC: c/ Joan de Serrallonga s/n. La Roca del Vallés, Bcn
TIPOLOGIA: Vivenda
CLIENT: Srs. Tamayo

El projecte d’arquitectura i interiorisme d’aquesta casa era per un matrimoni amb tres fills i un avi. La família venia de viure d’un apartament bastant petit. La prosperitat de l’empresa familiar els hi permetia construir-se una casa amb una superfície molt generosa. Acabaven de vendre’ s una casa en una urbanització amb un índex d’ocupació molt alt, que no van arribar a utilitzar. No els va convèncer la densitat de cases.

El projecte arquitectònic de la casa onsistia en organitzar els espais al voltant de l’ escala. L’escala venia a ser l’element que lligava tots els espais. La casa s’organitzava en espais a mitja alçada. Es a dir que a cada tram de l’escala s’ organitzava una part de la casa. Aquetsa mesura obeïa a la pendent del terreny i a la voluntat de crear aquests espais intermedis.

Aquest esquema ja començava en la planta soterrani. Des de l’aparcament es podia pujar un tram de l’escala i s’accedia a un traster i a un gimnàs. Peça imprescindible en el projecte. Des d ‘el gimnàs, es pujava un altre tram i arribaves a la planta principal de la casa: la sala d’estar, menjador, cuina i rebedor. Des d’aquesta planta accedies a peu pla al jardí-piscina. Des del rebedor es pujava un altre tram d’escala i s’accedia a la habitació principal i a l’habitació d’un fill. Des d’allà es pujava un altre tram de l’escala i s’accedia a les dos habitacions de les filles, al safereig de la casa i a un bany. Des d’allà es pujava un altre tram de l’ escala i s’accedia a l’habitació de convidats i a una segona sala d’estar pels fills. Finalment si es puja un altre tram de l’escala s’accedeix a la coberta.

El rebedor principal, d’accés a l’habitatge, coincidia en planta amb el distribuïdor de la primera planta. Es va projectar el sostre del rebedor, i el terra del distribuïdor amb uns perfils metàl·lics i un paviment de vidre. L’escala també compartia el vidre com element principal: l’ull de l’escala estava ocupats per uns volums construïts en vidre e il·luminats per dintre. El vidre estava rematat per perfils d’acer inoxidable.

El volum de la planta baixa tenia una coberta enjardinada, que gaudien les habitacions de les filles, com a ús de terrassa. La resta de volums tenien una coberta inclinada. Les Normatives de l’Ajuntament obligaven a que les cobertes fossin inclinades. Tant la Propietat com la Direcció Facultativa volien cobertes planes. El disseny de les cobertes es va fer de manera que encara que les cobertes fossin inclinades, no es veiessin des d’el exterior. Això es va fer de manera que es continuaven les tres façanes del volum, excepte la quarta façana que era per on desaiguava.

La zona d’estar està comunicada amb el jardí a través d’un porxo. La sala d’estar es conforma amb els quatre paraments següents: dos costats conformats pels sofàs, un costat conformat per un moble de musica i Tv i el quart ostat per façana exterior amb una llar de foc.

El menjador està conformat per una taula gran de 1,50 metres per 3,00 metres i cadires folrades de pell.

La cuina ocupa unespai bastant gran i està conformada per dos espais. Un amb els mobles típics de la cuina i l’altre amb un espai amb una taula de menjar.


Casa Tamayo Casa Tamayo Casa Tamayo Casa Tamayo
loading..